Over ons

My Suncare is opgezet door Marijke en Iris. Wij zijn twee jonge vrouwen van halverwege de 20. We hebben elkaar leren kennen tijdens onze opleiding Business Studies in Den Haag.

Iris heeft al een goed lopende webshop en zocht voor langere tijd al naar een zonnebrand zonder chemische ingrediënten. Ze volgt al enige tijd de CG-methode. Dit is een methode waarbij je bepaalde ingrediënten (sulfaten, siliconen, minerale oliën, parabenen, waxes en uitdrogende alcoholen) vermijdt in je haarproducten. Deze ingrediënten zijn namelijk niet goed voor je haar. Als je deze ingrediënten vermijdt wordt je haar gezonder en gaat het vaak ook beter zitten.

Voor meer informatie over de CG-methode klik hier. Haar gedachte was, waarom zou ik deze ingrediënten vermijden in mijn haarproducten, maar wel op mijn huid smeren? Daarom ging ze opzoek naar een zonnebrand zonder deze ingrediënten, dit was een lange zoektocht waarin ze niet is geslaagd.

Marijke heeft al langere tijd last van acne en een gevoelige huid. Hierdoor let ze extra goed op welke producten ze op haar huid smeert. Ook zij had moeite om een zonnebrand te vinden zonder teveel onnodige ingrediënten, waarmee je je huid dichtsmeert en afsluit. Dit is namelijk niet bevorderend voor een acne gevoelige huid. 

Aangezien we beide niet in onze zoektocht zijn geslaagd ontstond het idee om een eigen zonnebrand te ontwikkelen, eentje die wél voldoet aan onze eisen. Nu kunnen we met trots zeggen dat dit helemaal is gelukt!