Informatie

Waarom kiezen voor My Suncare?

Onze zonnebrand SPF30 is net even anders dan de reguliere zonnebrand. Ons product is een minerale zonnebrand op basis van zinkoxide en bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Dit is de basis waar wij voor staan. Producten die geen slecht effect hebben op de huid en voor alle huidsoorten geschikt zijn. Door de keuze van bepaalde ingrediënten in de formule, maar ook om bepaalde ingrediënten te vermijden, is dit product bovendien een hydraterende crème geworden. Dit is ideaal ter vervanging van je normale dagcrème!

 

Vermeden Ingrediënten

We hebben een zonnebrand ontwikkeld die goed beschermd tegen de zon, geen witte waas achterlaat, niet plakt, geen schadelijke ingrediënten bevat en je huid voedt.

Onze zonnebrand is 100% natuurlijk en bevat geen:

- Parfum

- Siliconen

- Minerale Oliën 

- Waxes

- Parabenen

- Sulfaten

- Uitdrogende alcoholen 

 

Siliconen, minerale oliën en waxes

Siliconen, minerale oliën en waxes hebben alle drie hetzelfde effect op de huid. Deze ingrediënten liggen op je huid en trekken er niet in. Dit kan voor verstopping zorgen van de poriën en daardoor heb je vervolgens weer een sterkere reiniger (sulfaten) nodig om deze ingrediënten weer van je huid af te kunnen krijgen.

 

Sulfaten en uitdrogende alcoholen 

Sulfaten reinigen je huid iets te goed, waardoor dit je huid juist uitdroogt. Verder worden uitdrogende alcoholen ook vermeden in onze zonnebrand aangezien dit je huid, net zoals sulfaten, uitdroogt.

Wil je graag meer informatie over deze ingrediënten? Klik dan hier.

 

Zinkoxide als ingrediënt 

Zinkoxide is een mineraal, natuurlijk ingrediënt en zonnefilter. Dit is de basis van onze zonnebrand. Het beschermt goed tegen UVA en UVB stralen. In tegenstelling tot chemische zonnebrandcrèmes creëert een zonnebrandcrème of lotion met zinkoxide een beschermlaagje op de huid in plaats van in de huid. Zo kan zinkoxide de UV straling van de zon of blue light reflecteren in plaats van dat het wordt afgebroken. Zonnebrandcrème of lotion die zinkoxide bevatten zijn ideaal voor veel huidsoorten. Met name voor de gevoelige huid zijn producten met zinkoxide geschikt, omdat het comfortabeler en verkoelender is voor de huid. Het zorgt er ook voor dat de huid op deze manier goed kan ademen en is hierdoor geschikt voor de acne gevoelige huid.

Terug naar blog