Wat is het verschil tussen minerale en chemische zonnebrand?

Zonnebrand is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse huidverzorging, vooral tijdens de zomermaanden. Het is belangrijk om te weten wat het verschil is tussen minerale en chemische zonnebrand, om de juiste bescherming te kiezen voor jouw huid.

 

Minerale zonnebrand 

Minerale zonnebrand is gemaakt van natuurlijke stoffen zoals titaniumdioxide en zinkoxide. Deze mineralen werken door het absorberen en weerkaatsen van UV-straling, waardoor de huid wordt beschermd. Minerale zonnebrand is fysiek, en dus niet chemisch, en is veiliger voor de huid en het milieu dan chemische zonnebrand. Een minerale zonnebrand trekt hierdoor niet in de huid in, waardoor er geen chemische stoffen in de bloedbaan terecht kunnen komen.

 

Chemische zonnebrand 

Chemische zonnebrand is gemaakt van synthetische stoffen zoals oxybenzone en avobenzone. Deze stoffen werken door de UV-straling te absorberen en om te zetten in warmte, waardoor de huid wordt beschermd. Het nadeel van chemische zonnebrand is dat de huid mogelijk wordt blootgesteld aan deze synthetische stoffen, wat de veiligheid van de huid in vergelijking met minerale zonnebrand kan verminderen. Bovendien kan chemische zonnebrand schadelijk zijn voor het milieu, omdat deze stoffen de oceanen kunnen vervuilen en het ecosysteem kunnen verstoren.

 

Prestaties

Wat betreft de prestaties is er weinig verschil tussen minerale en chemische zonnebrand. Beide bieden effectieve bescherming tegen UV-straling en kunnen helpen bij het voorkomen van huidkanker en huidveroudering. Desondanks moeten mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke optie of die zich zorgen maken over de impact op het milieu, overwegen om minerale zonnebrand te kiezen.

 

Terug naar blog